Photobucket
#1

Hoe Adidas de code van 3D-geprinte schoenen heeft gekraakt

in Help Wanted Tue Nov 14, 2017 3:28 am
by Margaret D. Nealon • 5 Posts | 50 Points

Adidas slippers dames sale Futurecraft 4D is een eerbetoon aan de 2017 Innovation By Design Awards, de jaarlijkse viering van de beste ideeën in design door Fast Company. Bekijk de rest van de winnaars, finalisten en eervolle vermeldingen hier.

De zolen zien eruit als ingewikkelde manden, geweven van heldere zee-schuim groene tandpasta. Het gevoel onder de voeten is springerig maar toch stevig, en vreemd genoeg kun je de lucht letterlijk onder je voeten voelen. Er zijn maar een paar honderd paar adidas slippers originals sale
radicale nieuwe 3D-geprinte hardloopschoenen, bekend als Futurecraft 4D, maar ze vertegenwoordigen al een vroege overwinningsronde rond de pogingen van concurrenten, omdat ze massaal op de markt komen: door de einde van het jaar heeft Adidas 5.000 paren geproduceerd, waarvan er tegen het einde van 2018 100.000 meer gepland zijn.

Toonaangevende Nike heeft de afgelopen twee jaar gefocust op het bouwen van betere schuimmiddenzolen die de atletische prestaties maximaliseren, met als hoogtepunt de Nike Zoom Vaporfly 4% en Nike Zoom Fly-schoenen, die in juni te koop werden aangeboden. Nike, Under Armour en zelfs New Balance hebben het afgelopen jaar alle 3D-concepten onthuld, maar de meeste zijn prototypen of zeldzame limited editions. (New Balance heeft zich toegelegd op grootschalige 3D-printing en productie vanaf 2018, maar zal geen cijfers bekendmaken.) Hoe Adidas, het op één na grootste schoenenbedrijf ter wereld, vooruit is geschoven in de 3D-race is een verhaal van vooruitziendheid , doorzettingsvermogen en strategische samenwerking. Terwijl het bedrijf zijn wereldwijde profiel heeft verhoogd door slim gebruik te maken van creatieve partnerschappen met culturele iconen zoals Pharrell en Kanye West, heeft het ook zijn technische productiegame op zijn Duitse hoofdkantoor uitgebreid, waar ontwerpers en technici sinds 2010 experimenteren met 3D-printen. "Als je het blok schuim onder je voet kunt wegwerken, heb je veel gelegenheid om verzwakkende krachten in te stellen en te beheren, veel verschillende ervaringsvoordelen", zegt Paul Gaudio, adidas slippers dames sale 'wereldwijde creative director.
Gedurende de eerste vier jaar eindigden de pogingen van het bedrijf alleen in een mislukking. Driedimensionale afdrukmaterialen - de werkelijke polymeren die door de machine worden gebruikt - zijn stijf en daarom broos onder druk. Niet de ideale keuze voor een sportschoen. Bovendien is 3D-printen notoir traag. Traditionele EVA foam tussenzolen, geproduceerd door spuitgieten, kunnen in 20 minuten worden gemaakt. Het afdrukken van dezelfde nanometer van het ontwerp per nanometer zou uren duren.

superstar adidas zwart-ontwerpers maakten grote stappen als het op vorm aankwam, diep ingaan op de fysica van roosterstructuren en onderzoeken hoe hun verschillende geometrieën - te ingewikkeld om met de hand te tekenen of zelfs te modelleren binnen traditionele computerontwerpprogramma's - door een algoritme in een hoge -prestatieconstructie. "Ik herinner me de eerste keer dat ik er een zag," zegt Gaudio over een van de vroege, stijve 3D-prototypen die in een raster zijn weergegeven. "Iemand haalde het uit een tas en dacht: dat is echt gaaf. Ik begreep onmiddellijk de mogelijkheid ervan. "
Uiteindelijk creëerden ze ook een functioneler materiaal, met behulp van een polymeerpoeder dat lijkt op het poeder dat het bedrijf gebruikt voor zijn eigen Boost-lijn. Adidas 3D vervaardigde een paar honderd paar schoenen met deze nieuwe zolen, onder de naam 3D Runner, maar had moeite met schaal. Bestaande 3D-printtechnologieën konden slechts zes tussenzolen tegelijkertijd bouwen, en dat proces duurde 8 tot 10 uur. Vervolgens moesten de tussenzolen nog eens acht uur in de machine afkoelen voordat ze uit een poedervormig blok werden gekraakt - net als zoutgeroosterde vis - en met de hand bestoven met microdeeltjes. De 3D Runner debuteerde in december 2016 voor $ 333 aan enthousiaste verzamelaars, maar de schoenen kosten aanzienlijk meer voor Adidas om te produceren en werden met verlies verkocht.

Scroll up

Photobucket